Chec moale si aromat cu avocado si matcha

img_20170125_114659

Un centru moale, usor umed. Daca-l faceam cu zahar alb avea o nuanta frumoasa de verde, asa, de la zaharul brun, mi-a iesit un verde fistic, bun si asta 😀

Ingrediente:

 

1 avocado foarte bine copt

sucul de la 1/2 lamaie

225 g unt moale

200 g zahar brun

1 plic zahar vanilat

4 oua

350 g faina alba 000

1 plic praf de copt

50 ml lapte

un praf de sare

 

Plus:

 

250 g zahar pudra

zeama de lamaie dupa nevoie, cateva linguri

50 g seminte de dovleac prajite

2 lingurite matcha

 

Preparare:

 

Pulpa de avocado se piseaza bine cu furculita si se amesteca cu sucul de lamaie.

Cuptorul  se incinge la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o tava de chec mica cu hartie de copt.

Untul moale, la temperatura camerei se spumeaza bine cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga pe rand ouale, avocado, faina, matcha si praful de copt. La nevoie mai adaugi putin lapte pentru a rezulta un aluat omogen ca o smantana groasa.

Se toarna aluatul in tava de chec, te ajuti de o spatula de silicon si coci  circa o ora. In prima faza focul poate fi mai puternic, la 180 de grade, apoi  scazi treptat pana la 150 de grade. Checul este gata pana la proba cu scobitoarea, cand este frumos rumenit deasupra. Lasi la racit 10 minute apoi il glazurezi.

Pentru glazura amesteci zaharul pudra cu zeama de lamaie din belsug si amesteci pana obtii o crema fluida, nu ca apa, mai groasa, sa nu curga prea tare. Torni glazura peste chec, deasupra presari seminte de dovleac sau fistic. Lasi peste noapte checul sa se aseze. A doua zi portionezi.

Pofta buna!

img_20170125_115041

img_20170125_115221

img_20170125_115245

img_20170125_115305

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s