Chocolate Raspberry Brownie

img_20170122_142722

Sa incepem bine saptamana 🙂

 

Ingrediente:

 

200 g ciocolata lapte Schogetten

200 g unt gras

1 lingura cacao

1 cana – 300 ml – faina

1 ingura esenta vanilie

5 oua marime medie

1 cana zmeura congelata

1 cana zahar brun sau chiar 1 cana si jumatate

un praf de sare

 

Preparare:

 

Se iau 200 g ciocolata lapte si 200 g unt si se pun pe baie de abur la topit. Amesteci cu spatula pana la omogenizare, apoi iei oala de pe foc si o lasi la racorit, trebuie sa fie doar calduta, in niciun caz fierbinte.

Intre timp spumezi cu un tel de mana 5 oua cu un praf de sare si 1 cana de 300 ml cu zahar brun – daca folosesti ciocolata amara poti pune chiar 1 cana si jumate de zahar brun ca asta nu e asa dulce ca cel alb.

Adaugi peste compozitia de oua si o lingura esenta vanilie si omogenizezi. Apoi in fir subtire, cu telul amestecand mereu, incepi sa incorporezi ciocolata topita. La final adaugi 1 lingura cu varf cacao si 1 cana faina, aceeasi cana de 300 ml. Trebuie sa rezulte o smantana groasa.

Iei o tava de 20 X 20 o tapetezi cu hartie de copt, torni aluatul si deasupra pui zmeura. Eu am folosit zmeura congelata pe care am zdrobit-o cu zdrobitorul de cartofi, cam 1 cana. Daca folosesti zmeura proaspata va iesi mai faina prajitura ca are gust mai bun zmeura. Si aia proaspata o poti zdrobi putin tocmai ca sa nu lase prea multa apa la copt intr-un singur loc.

Incingi cuptorul la 180 de grade, bagi negresa, cam 30 de minute, 40 minute. Din cand in cand sa te mai uiti la ea, mai intepi aluatul cu o scobitoare ca poate avea tentinda sa faca o bula de aer si fundul prajiturii ramane in partea aia gol, iar suprafata se ridica. E gata cand deasupra daca pui degetul nu se lipeste, cand prajitura nu mai tremura daca misti tava, Merge chiar si la proba cu scobitoarea, insa nu va iesi complet uscata, ca nu e pandispan. Sa nu o lasi nici prea mult in cuptor sa nu se usuce prea mult.

 

Pofta buna!

 

img_20170122_142819

img_20170122_142432

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s