Omleta din albusuri

img_20170114_143312

E ora micului dejun 🙂

 

Ce faci cand iti raman albusuri de la prajituri? Omleta 🙂

 

Ingrediente:

 

2 albusuri

sare de Himalaya

piper proaspat macinat

o mana de rucola

2 rosii mai micute

3 felii de branza Gouda

cateva rondele de praz

 

Preparare:

 

Spumeaza bine albusurile cu un praf de sare si putin piper proaspat macinat,cu mixerul, pana devin tari, insa nu foarte batoase.

Se incalzeste un wok sau o tigaie de ceramica, se unge cu ulei si apoi cu o spatula de silicon se intinde albusul. Se lasa 30 de secunde, 1 minut pana cand se rumeneste frumos pe o parte, apoi se intoarce si pe cealalta parte.

Deasupra presari, pe toata suprafata, branza Gouda rasa, iar doar pe jumatate de omleta se pune rucola, cateva felii de rosii si rondele de praz. Se ia spatula de silicon si se pliaza omleta in doua, ca un portofel, cu partea libera, fara verdeturi, deasupra celeilalte.

Se mai lasa omleta putin la perpelit, daca poti, intoarce-o si pe partea cealalta cateva secunde si gata.

Transfera omleta in farfurie, presara deasupra branza, rosii si rucola.

 

Pofta buna!

 

img_20170114_143436

img_20170114_143506

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s