Chec aperitiv cu branza si mirodenii

img_20170112_130815

E spornic si se face tare rapid.

 

Ingrediente:

 

120 g branza Gouda rasa
100 g mozzarella rasa
200 g iaurt grecesc/sana/lapte batut/iaurt simplu
3 oua
150-200 g faina
1 plic praf de copt
piper proaspat macinat, dupa gust, combinatie de piper negru, verde si alb
1-2 lingurite  sare de Himalaya

1 lingurita busuioc uscat

1 lingurita oregano uscat

chili proaspat macinat, dupa gust

4-5 fire de sofran

 

Preparare:

 

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, piperul macinat, sarea, busuiocul, oregano si chili. In alt vas amestecam branzeturile rase cu galbenusurile si iaurtul. Firele de sofran le amestecam cu o lingura de apa clocotita si le lasam 5 minute sa se infuzeze.

Turnam sofranul peste ingredientele lichide, apoi adaugam putin cate putin si ingredientele uscate. Eu am facut reteta cu 200 g faina, dar era suficient 150 g ca sa creasca checul mai inalt si sa fie mai pufos. Depinde de faina pe care o ai.

La final incorporam cu o spatula albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Tapetam o tava mica de chec cu hartie de copt, turnam aluatul si coacem la 180 de grade timp de 30-35 de minute, in cuptorul preincalzit.

Lasam la racit si apoi portionam.

 

Pofta buna!

 

img_20170112_130651

img_20170112_130635

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s