Anul asta de Revelion sarbatoresc cu dulciuri raw vegane 🙂 La multi ani tuturor si un 2017 plin, cu sanatate inainte de toate, cu pace in suflete, cu multa iubire si implinire!
Ingrediente:
250 g curmale fara samburi – 1 cana
5 linguri generoase de tahini – 1/2 cana
2-3 linguri generoase ulei de cocos
1/8 lingurita sare de mare
Optional: mirodenii dupa gust, cardamon, scortisoara, nucsoara, anason, ienibahar, ghimbir – eu le-am preferat simple, doar cu sare 🙂
Preparare:
Tura asta am folosit curmale de la SanoVita. Le-am pus in apa fierbinte pentru 30 de minute la hidratat. Apoi le-am scurs bine si le-am pus in robotul de bucatarie impreuna cu pasta de susan, uleiul de cocos si un praf de sare. Am mixat totul bine-bine pana cand a rezultat o pasta omogena. ULeiul meu de cocos era solid, nu l-am mai topit, s-a omogenizat perfect.
Se ia o tava patrata mica, se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna compozitia, se niveleaza cu o lingura, se presara sare de mare si se da la congelator cateva ore pana cand se intareste. Eu am lasat-o peste noapte.
A doua zi o portionezi in patrate mici. Sunt delicioase.
Pofta buna!