Numai bune pentru supe sau salate.
Ingrediente:
5 felii groase de paine
100 g unt
100 ml ulei de masline
1 1/2 lingurita sare
1 1/2 lingurita pudra de usturoi
1 lingurita busuioc uscat
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita cimbru uscat
1 lingurita patrunjel uscat
1 lingurita marar uscat
Preparare:
Se taie painea in cubulete mici cu care vei umple aproximativ 5-6 cani de 300 ml cu crutoane. Pune crutoanele intr-un bol de metal, mare.
Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregatete o tava mare de aragaz tapetand-o cu hartie de copt.
Pune untul la topit si lasa-l la racorit. Daca esti vegan sau tii post inlocuieste untul cu ulei de masline. Amesteca untul cu 100 ml ulei de masline, cu sarea, usturoiul si toare ierburile aromate uscate.
Se toarna compozitia peste crutoane, putin cate putin si cu mana se invart toate pentru ca fiecare cubulet de paine sa fie acoperit. Poti sa bagi crutoanele intr-o punga cu fermoar, torni inauntru compozitia lichida, inchizi fermoarul si apoi invarti punga pe toate partile pentru ca painea sa se patrunda toata.
Rastoarna crutoanele in tava si da la cuptor tava pana cand crutoanele sunt facute, aurii-maroniu deschis pe toate partile, uscate si crocante.
Lasa-le la racorit si serveste-le cu supe sau salate sau chiar goale 🙂
Pofta buna!
Pingback: Salata de rosii cu crutoane | Artă și savoare