Sa continuam seria prajiturilor de Craciun 🙂
Preparare:
Pentru aluat:
300 grame faina
100 grame margarina/unt
100 grame zahar
200 ml lapte
2 oua
1 plic praf de copt
coaja rasa de a 2 lime
Pentru crema de vanilie si lime:
1 litru lapte
3 plicuri budinca de vanilie
10 linguri zahar
200 grame unt
sucul de la 3 -4 lime
Plus:
fulgi de ciocolata pentru decor
Preparare:
Mai intai se face aluatul. Framanta ingredientele pentru aluat pana cand obti o compozitie omogena. Acoperiti aluatul cu o folie si dati-l la frigider 30 de minute, o ora. Dupa ce a stat la rece se intind doua foi din acest aluat de marimea tavii de copt (20×30 cm). Se pune hartie de copt in tava si se coc separat cele doua foi de aluat obtinute anterior. Se lasa sa se raceasca complet inainte de a asambla prajitura.
Pentru crema de vanilie si lime pregateste cele 3 plicuri de budinca de vanilie. Amesteca-le cu zaharul si putin lapte pentru a se dilua bine, iar restul laptelui pune-l la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert, pe baie de abur, amestecand usor pana la legarea compozitiei.
Lasa budinca de vanilie sa se raceasca, apoi incorporeaza in aceasta sucul de lime si untul.
In tava in care ai copt blaturile pui o punga sau o imbraci in folie alimentara transparenta, pui o foiae, 1/2 crema, foaie, 1/2 crema iar deasupra presari fulgi de ciocolata. Lasi peste noapte la frigider si a doua zi portionezi.
Pofta buna!