Prajitura frageda cu aroma de lime

img_20161224_112608

Sa continuam seria prajiturilor de Craciun 🙂

 

Preparare:

 

Pentru aluat:

 

300 grame faina

100 grame margarina/unt

100 grame zahar

200 ml lapte

2 oua

1 plic praf de copt

coaja rasa de a 2 lime

 

Pentru crema de vanilie si lime:

 

1 litru lapte

3 plicuri budinca de vanilie

10 linguri zahar

200 grame unt

sucul de la 3 -4 lime

 

Plus:

 

fulgi de ciocolata pentru decor

 

Preparare:

 

Mai intai se face aluatul. Framanta ingredientele pentru aluat pana cand obti o compozitie omogena. Acoperiti aluatul cu o folie si dati-l la frigider 30 de minute, o ora. Dupa ce a stat la rece se intind doua foi din acest aluat de marimea tavii de copt (20×30 cm). Se pune hartie de copt in tava si se coc separat cele doua foi de aluat obtinute anterior. Se lasa sa se raceasca complet inainte de a asambla prajitura.

Pentru crema de vanilie si lime pregateste cele 3 plicuri de budinca de vanilie. Amesteca-le cu zaharul si putin lapte pentru a se dilua bine, iar restul laptelui pune-l la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert, pe baie de abur,  amestecand usor pana la legarea compozitiei.

Lasa budinca de vanilie sa se raceasca, apoi incorporeaza in aceasta sucul de lime si untul.

In tava in care ai copt blaturile pui o punga sau o imbraci in folie alimentara transparenta, pui o foiae, 1/2 crema, foaie, 1/2 crema iar deasupra presari fulgi de ciocolata. Lasi peste noapte la frigider si a doua zi portionezi.

 

 

Pofta buna!

 

img_20161224_112626

img_20161224_112649

img_20161224_112735

img_20161224_112744

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s