Tort Ferrero Rocher

img_20161227_125931

La multi ani, iubi! ❤

Ingrediente:

Pentru blat:

200 g alune de padure

2-4 linguri faina

2 linguri cacao

5 oua

7 linguri zahar

3 pliculete zahar vanilat

1 plic praf de copt

1 praf de sare

Pentru crema:

600 ml frisca lichida Meggle

200 g ciocolata amara Schogetten

200 g ciocolata lapte Schogetten

2-3 linguri crema de whiskey

Pentru decor:

25 praline Ferrero Rocher

50 g alune de padure

Preparare:

In primul rand se prepara blaturile, 2 la numar. Se spumeaza cu mixerul ouale, praful de sare si zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Se adauga apoi ingredientele uscate amestecate – 2 linguri faina, praful de copt, cacaua si alunele de padure macinate fin, alune pe care le poti praji putin inainte, cateva minute la cuptorul preincalzit. Eu le-am lasat crude. La nevoie mai adaugi 2 linguri de faina, cu spatula de silicon.

Se tapeteaza 2 tavi de 24 cm cu hartie de copt, se imparte compozitia pentru blaturi si se coc 2 blaturi la 180 de grade pana la proba cu scobitoarea. Se lasa la racit complet.

Ganacheul se face de cu seara. Se pune pe baie de abur frisca si ciocolata si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga crema de whiskey si apoi se lasa la racorit. Peste noapte se da la frigider. A doua zi se spumeaza ganacheul.

Pentru asamblare se pune intr-o tava de tort in care ai copt blatul o punga sau folie alimentara transparenta, se adauga crema, apoi din loc in loc praline Ferrero Rocher taiate in jumatate. Se acopera cu putina crema, cu al doilea blat si se da la frigider peste noapte.

A doua zi se imbraca tortul in crema, se decoreaza cu alune macinate si praline Ferrero Rocher.

Pofta buna!

img_20161227_130112

img_20161227_130227

img_20161227_131359

img_20161227_131441

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s