Prajitura cu mac si crema de vanilie

img_20161224_111553

 

Pofta mare 🙂

 

De inspiratie miremirc 🙂 Mie mi-aduce la gust cu laptele de pasare.

 

Ingrediente:

 

Pentru foile de mac :

 

6 albusuri

6 linguri zahar

10 linguri mac

4 linguri faina

 

Pentru foaia de bezea :

 

3 albusuri

3 linguri zahar

3 linguri faina

2 linguri ulei

 

Pentru crema de vanilie:

 

9 galbenusuri

10 linguri de zahar

500 ml lapte

1 plic budinca de vanilie (40 g)

200 g unt gras (80%)

1 lingura esenta vanilie

 

Pentru decor:

50 g ciocolata alba Schogetten rasa pe razatoarea cu ochiuri mici

 

Preparare:

 

Pentru foile de mac impartim cantitatile in 2 si coacem 2 foi separat, in tava de 25 X 35 cm, tapetata cu hartie de copt. Mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi macul amestecat cu faina. Amestecam cu o spatula de silicon pentru a nu se lasa bezeaua. Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 10 minute. Lasam foile la racit complet.

Pentru foaia de bezea mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua devine ferma si lucioasa; adaugam cele 2 linguri de ulei, amestecam cu o spatula de silicon de cateva ori, apoi cernem faina ; amestecam din nou cu lingua de silicon. Coacem bezeaua la fel ca si foile cu mac, in aceeasi tava si aceeasi temperatura.

Pentru crema mixam cu mixerul galbenusurile cu zaharul pana-si tripleaza volumul. Adaugam esenta de vanilie, apoi budinca si faina incorporand in acelasi timp si putin lapte. Turnam tot laptele, amestecam cu o spatula de silicon si punem budinca pe baie de abur. O lasam la fiert pana cand se ingroasa bine. Bagam in ea telul de mana si o amestecam din cand in cand pentru a se racori. Cand e doar calduta se adauga si untul moale, la temperatura camerei.

Asamblare. In tava in care ai copt blaturile, tava imbracataintr-o punga/folie de plastic asamblezi prajitura. Se pune o foaie mac, 1/3 crema, foaie bezea, 1/3 crema, foaie mac, 1/3 crema si deasupra cioalata alba rasa.

Dam prajitura la frigider peste noapte, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

Pofta buna!

 

img_20161224_111617

img_20161224_111638

img_20161224_111713

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s