Lapte de arahide

img_20161216_123643

Sa continuam seria de lapte vegetal 🙂

 

Ingrediente:

 

400 g arahide crude

1,5 l apa filtrata

1/2 lingurita sare de Himalaya

 

Preparare:

 

Se pun arahidele in apa suficienta, cat sa le acopere bine, la hidratat. De regula se lasa peste noapte, cam 12 ore, eu le-am lasat 36 de ore, insa am schimbat o data apa in toata aceasta perioada, dupa o zi. Am clatit bine arahidele,a m inceput sa le indepartez pielitele – treaba migaloasa de-ti vine sa plangi :)) –  si le-am lasat la scurs.

Se ia robotul de bucatarie, se pune jumatate din cantitatea de arahide si 500 ml apa filtrata. Se blenduieste totul bine-bine, cat mai fin, 2 minute. Se trece apoi toata compozitia printr-o sita peste care ai pus un tifon, se lasa la scurs bine, iar apoi storci toata pulpa pana ramane uscata. Nu arunca aceasta „faina”, o poti folosi la dulciuri raw vegane.

Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate din cantitatea de arahide.

Laptele de arahide se amesteca cu un praf de sare de Himalaya si cu inca 500 ml apa filtrata. De obicei se pastreaza raportul de 1/4, adica 1 parte seminte si 4 parti apa.

Se pastreaza laptele la frigider in sticlute inchise bine.

 

Pofta buna!

 

img_20161216_123224

img_20161216_123413

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s