Clatite pufoase cu iaurt grecesc si sos de mere

img_20161214_135824

Este o reteta fara zahar, cu foarte putina faina si cu lapte de migdale.

Ingrediente:

1 cana iaurt grecesc – eu am folosit o cana de 300 ml, masura pe care am intrebuintat-o pentru toata reteta
3 mere mari
1 1/4 cana fulgi de ovaz macinati
1 cana lapte de migdale
3 oua mari

Plus:

50 g faina alba 000
50 g zahar de cocos
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 lingurite scortisoara
2 linguri ulei de floarea soarelui – 10 ml
2 linguri miere – 30 ml
4 linguri apa
½ lingurita sare

Preparare:

Intr-un bol se amesteca faina cu fulgii de ovaz macinati, sarea, zaharul de cocos, 1 lingurita scortisoara, bicarbonatul si praful de copt. La mijloc se face o gropita, se adauga ouale, apoi laptele de migdale si iaurtul grecesc, iar cu un tel de mana se omogenizeaza totul foarte bine. La final se adauga un mar ras pe razatoarea cu ochiuri mici, dupa ce a fost curatat de coaja. Compozitia se lasa 30 de minute in repaus, la temperatura camerei, pentru ca fulgii de ovaz sa se umfle si sa absoarba excesul de lichid.
Intre timp faci sosul de mere. Se ia o tigaie, se adauga cele 2 mere ramase, curatate si taiate cubulete, lingurita de scortisoara, mierea, uleiul si apa si se pun pe flacara mica. Cand sosul incepe sa fiarba se pune capacul, se da flacara la mic si se lasa merele la patruns. Din cand in cand se amesteca compozitia pentru a nu se lipi. Cam 8 minute este suficient pentru a obtine mere patrunse si un sos ca un caramel delicios.
Se ia o tigaie teflonata sau o tigaie de ceramica, se incinge bine, se pune putin ulei de floarea soarelui, care apoi se sterge cu un servetel, si cu un polonic se ia din compozitia de clatite, se toarna in tigaie si clatita se coace pe ambele parti pana capata o nuanta aramie-maronie frumoasa. Iti ies cam 10 bucati.
Clatitele se pun una peste alta, deasupra se toarna sosul de mere si apoi se servesc cu pofta.

Pofta buna!

img_20161214_135335

img_20161214_135601

img_20161214_135616

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s