Italian Meatballs

img_20161211_155114

Mm, aromate si bune!

 

Ingrediente:

 

500 g carne porc, mai grasa, macinata

500 g carne vita, macinata

1 ceapa marime medie, galbena

3 catei de usturoi

sare dupa gust

piper negru proaspat macinat, dupa gust

1/2 cana pesmet

1/4 cana parmezan ras pe razatoarea cu ochiuri mici

2 oua mari

oregano uscat, 1 ligura

busuioc verde tocat marunt, cam 10 frunze mari

fulgi de chili proaspat macinati, dupa gust

 

 

Preparare:

 

Intr-un vas incapator se pun cele 2 tipuri de carne si se amesteca bine cu mana.

Se pune sare, piper si chili, dupa gust si se framanta foarte bine. Se adauga parmezanul, pesmetul, ouale, organo si busuiocul, ceapa tocata marunt si cateii de usturoi dati pe razatoarea cu ochiuri mici. Se framanta bine cu mana si se lasa 10 minute i repaus.

O tava de aragaz patrata, mare, se tapeteaza cu hartie de copt. Cuptorul se incinge la 200 de grade.

Cu mana usor umezita sa ia carne si se fac bilute mici care se pun in tava. Mie mi-au iesit cam 50. Se dau la copt pana cand incepe sa se topeasca din grasime, buletele se rumenesc si-si micsoreaza volumul.

Sunt delicioase fierbinti sau reci, cu piure de cartofi, cu sos, dupa pofta.

 

Pofta buna!

 

img_20161211_155211

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s