Biscotti cu migdale, ciocolata si portocale

img_20161211_161515

Sa continuam seria cu migdale 🙂

 

Ingrediente:

 

¾ cana migdale crude – am folosit pe tot parcursul retetei aceeasi cana de 300 ml

2 cani faina alba

1 lingurita bicarbonat de sodiu

½ lingurita sare

1 cana zahar tos

Coaja rasa de la ½ portocala

6 oua marime medie

100 g ciocolata lapte tocata marunt

 

 

Preparare:

 

Incinge cuptorul la 170 de grade, presara migdalele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le la prajit pentru 7 minute. Lasa-le la racorit. Jumatate din cantitate le lasi intregi, jumatate le faci faina.

Intr-un castron de marime mijlocie cerni faina, bicarbonatul si sarea. Adaugi zaharul, migdalele macinate si coaja de portocala. Incorporeaza 4 oua si 2 galbensuri. Se adauga migdalele intregi si ciocolata.

Se framanta un aluat tare, omogen, nelipicios. Se imparte in 4 bucati egale din care se ruleaza 4 suluri de lungimea tavei patrate de aragaz.

Se pun sulurile in tava, se aplatizeaza usor cu palma, grosimea lor sa fie cam de 4 cm, se ung cu albusul ramas si se dau la cuptor pentru 25-30 de minute. Se scot apoi pe un fund de lemn, se lasa la racit, cam 15 minute, iar cand sunt doar caldute se taie felii oblice, pe diagonala, de 1 cm grosime.

Cuptorul se da la 140 de grade, se pun feliile cu sectiunea taiata in sus si se coc inca 25 – 30 de minte pana se rumenesc si se usuca.

Se lasa la racit, iti ies cam 40 de bucati. Se pot pastra si 2 saptamani.

 

Pofta buna!

 

img_20161211_161321

img_20161211_161342

IMG_20161211_161421.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s