Negresa cu migdale, de post

img_20161211_160240

De duminica ❤

 

Ingrediente:

 

200 g faina alba ooo

150 g zahar tos

45 g cacao

100 g migdale macinate

1/2 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

sare

200 ml apa

60 ml ulei

4 linguri gem de capsuni

1 lingura otet de mere

 

Pentru glazura:

 

100 g margarina

2 linguri cacao

2 linguri zahar

4 linguri apa

1 lingurita esenta de rom

 

Preparare:

 

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o tava de 20 X 20 cm cu hartie de copt.

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare, cu faina de migdale, praful de copt, bicarbonatul si cacaua.

In alt bol cu un tel se amesteca uleiul cu zaharul. Se adauga apoi gemul, apa si otetul si se omogenizeaza totul cu telul.

Se amesteca ingredientele uscate cu cele lichide omogenizand cu telul. Cu o spatula de silicon torni aluatul in tava si coci cam 40-45 de minute sau pana la proba cu scobitoarea.

Lasi prajitura la racit complet, dar nu o scoti din tava.

Pentru glazura pui toate ingredientele pe foc, intr-o oala mica, la foc mic, mai putin esenta de rom. Lasi totul sa se omogenizeze, sa scada si sa se ingroase. La final pui esenta de rom.

Torni glazura peste prajitura, uniform si lasi peste noapte la intarit.

A doua zi portionezi,.

 

Pofta buna!

 

img_20161211_160346

img_20161211_160453

img_20161211_160603

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s