Lapte de migdale

img_20161210_135941

E Post? Post sa fie 🙂

 

Ingrediente:

 

400 g migdale crude

1,5 l apa filtrata

un praf sare de Himalaya

semintele de la unul sau doua batoane de vanilie

 

Preparare:

 

Se pun migdalele in apa suficienta, cat sa le acopere bine, la hidratat. De regula se lasa peste noapte, cam 12 ore, eu le-am lasat 24 de ore, insa am schimbat o data apa in toata aceasta perioada, dupa 12 ore. Am clatit bine migdalele si le-am lasat la scurs.

Se ia robotul de bucatarie, se pune jumatate din cantitatea de migdale si 500 ml apa filtrata. Se blenduieste totul bine-bine, cat mai fin, 2 minute. Se trece apoi toata compozitia printr-o sita si pulpa ce a ramas se scurge bine printr-un tifon pana cand ramane doar o faina de migdale uscata.

Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate din cantitatea de migdale. Apoi tot laptele se trece printr-un tifon si se scurge foarte bine pulpa pana cand rezulta o faina uscata. Nu arunca „faina”, o vei folosi la alte dulciuri raw vegane.

Laptele de migdale se amesteca cu un praf de sare de Himalaya si cu semintele de la unul sau doua batoane de vanilie. Nu uita sa mai adaugi 500 ml apa filtrata. De obicei se pastreaza raportul de 1/4, adica 1 parte seminte si 4 parti apa.

Se pastreaza laptele la frigider in sticlute inchise bine.

 

Pofta buna!

 

img_20161210_135944

img_20161210_135915

Anunțuri

One response to “Lapte de migdale

  1. Pingback: Winter quinoa pudding | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s