Un chec delicios, umed, cu aroma de iarna 🙂
Ingrediente:
2 cani faina
200 g unt
1/2 cana zahar brun
1/2 cana miere
2 oua
1 lingurita esenta vanilie
1 cana iaurt/sana/lapte batut
1/2 lingurita sare
mirodenii de turta dulce dupa gust – scortisoara, nucsoara, ghimibir, ienibahar, cuisoare
1 plic praf de copt
Preparare:
Se incinge cuptorul la 180 de grade. O tava mica de chec se tapeteaza cu hartie de copt.
Intr-un bol se amesteca faina, sarea, mirodeniile si praful de copt.
In alt bol se mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul brun. Cand ai obtinut o crema spumoasa adauga si mierea, tot la temperatura camerei. Rand pe rand adauga si ouale si esenta de vanilie.
Adauga jumatate din compozitia de ingrediente uscate peste ingredientele lichide si omogenizeaza cu mixerul. Adauga jumatate din cantitatea de lapte batut, apoi iarasi ingrediente uscate si la final ultima jumatate de cana de lapte batut.
Toarna aluatul gros ca o smantana in tava de chec, niveleaza cu o spatula de silicon si da la cuptorul preincalzit. In primele 30 de minute poti lasa la foc ceva mai tare, apoi incet-incet reduci focul pana la minim. Cam o ora ii ia pana se coace.
Lasa la racorit de tot, pudreaza si feliaza.
Pofta buna!