Simplu de facut, dar tare delicioase!
Ingrediente:
2 cani de orez fiert, cu bob rotund- cca 200 g orez
1/2 cana parmezan ras
2-3 linguri faina
2-3 linguri gris
200 g cascaval
1 lingurita sare
piper proaspat macinat
3 oua
pesmet
Preparare:
Se fierbe orezul in apa cu sare, se lasa la scurs bine si la racit, nu se clateste.
Se amesteca orezul cu sare si piper, parmezanul ras si un ou. In functie de cat de moale e compozitia mai adaugi faina si/sau gris, orezul meu o avut nevoie si de faina si de gris.
Se taie cubulete cascavalul. O tava de aragaz patrata se tapeteaza cu hatie de copt. Cuptorul se incinge la 200 de grade.
Cu mainile umede se ia orez in mana, se pune la mijloc o bucata de cascaval, se face o buleta care se da prin ou batut si se tavaleste apoi prin pesmet.
Se pun buletele pe hartia de copt, una langa alta, cu spatiu intre ele caci la copt se mai aplatizeaza.
Se coc cca 30 de minte pana cand capata o nuanta usor aurie, unele bulete se mai „sparg” si curge cascavalul afara, dar raman la fel de delicioase.
Sunt bune calde si reci, simple sau cu piure de cartofi, cu sau fara sos.
Pofta buna!