Briose tricolore

img_20161129_153910

La multi ani, Romania!

 

Ingrediente:

 

2 cani faina alba 000

200 g unt moale, la temperatura camerei

2 fiole esenta vanilie

1 plic praf de copt

1 cana iaurt/sana/lapte batut

2 oua

1/2 lingurita sare

1 cana zahar

 

Plus:

 

100 ml frisca lichida Meggle

perlute argintii

coloranti pudra + putina zeama de lamaie

 

Preparare:

 

Incinge cuptorul la 180 de grade. Se ia o tava mare de briose, cu 12 locuri, briose marime medie, si se pune in fiecare gaoace hartie de briose.

Intr-un bol amesteca faina cu sarea si praful de copt.

In alt bol amesteca untul moale cu zaharul si mixeaza bine pana cand obtii o crema spumoasa. Adauga ouale, pe rand, si mixeaza bine dupa fiecare ou. Adauga esenta de vanilie si apoi alterneaza faina cu iaurtul. Trebuie sa rezulte un aluat gros care nu curge, ci se ia cu lingurita.

Se imparte aluatul in 3 boluri, cantitati egale si se coloreaza un bol in rosu, unul in galben, unul in albastru folosind colorant alimentar pulbere diluat cu putina zeama de lamaie.

Se ia o lingurita si se pune in fiecare gaoace de briose un strat albastru, apoi galben, apoi rosu.

Briosele se coc cca 15-20 de minute, pana la proba cu scobitoarea. Iti vor iesi cam 20 de briose.

Se lasa la racit si apoi se decoreaza cu frisca si perlute.

 

Pofta buna!

 

img_20161129_153927

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s