Fursecuri cu morcovi si aroma de portocale

img_20161124_160822

 

Ingrediente:

 

200 g morcovi cruzi

200 g unt moale, la temperatura camerei

1/2 cana ulei – am folosit cana de 300 ml

1 1/2 cana faina alba

1 1/2 cana faina neagra

un praf de sare

1 cana plina cu zahar brun

1 lingurita bicarbonat de sodiu

2 oua la temperatura camerei

coaja de la 2 portocale

1 fiola esenta vanilie

 

Preparare:

 

Curata morcovii, spala-i, taie-i rondele si pune-i la fiert. Scurge-i de apa si fa-i piure. Lasa-i la racit.

Untul la temperatura camerei il spumezi la viteza mica cu zaharul brun. Adauga si uleiul, pe rand, si spumeaza in continuare pana obtii o crema omogena, fina. Adauga cate un ou, pe rand, vanilia, coaja de portocale si morcovii.

Intr-un bol trece prin sita cele 2 tipuri de faina, bicarbonatul si sarea.

Amesteca ingredientele lichide cu cele uscate pana rezulta o smantana groasa.

Incinge cuptorul la 180 de grade. Tapeteaza o tava patrata de aragaz cu hartie de copt. Se ia cu o lingurita din aluat si se pun gogosele la distanta. Se coc cam 10 minute pana cand marginile devin usor aurii.Se vor umfla.

Se lasa la racit si se vor intari. Se pot pudra si cu zahar. Sunt moi si pufoase,  un fel de turta dulce.

 

Pofta buna!

 

img_20161124_161053

img_20161124_161205

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s