Blat umed cu banane, scortisoara si nucsoara

img_20161103_083104

 

Pentru torturi sau checuri, o reteta simpla si gustoasa.

 

 

Ingrediente:

 

3/4 cana zahar

1/2 cana ulei

3 banane foarte bine coapte, din acelea cu coaja neagra

1/4 lingurita sare

7 linguri de iaurt/lapte batut/sana

1 lingurita esenta vanilie

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1/2 lingurita scortisoara

1/2 lingurita nucsoara

2 oua mari

2 cani faina

 

Preparare:

 

Intr-un bol amesteca uleiul cu zaharul si praful de sare. Baga mixerul si mixeaza bine-bine pana cand simti ca zaharul s-a mai topit. In acest punct adaugi oul si mixezi 30 de secunde pana s-a incorporat bine, adaugi si oul numarul 2 si mixezi bine.

Amesteca bananele facute piure cu furculita cu iaurtul, esenta de vanilie, scortisoara si nucsoara si bicarbonatul.Toarna 1/2 din acest amestec in compozitia de ulei si oua. Mixeaza. Adauga o cana de faina. Mixeaza. Adauga restul de mix de banane. Mixeaza. Adauga si a doua cana de faina. Mixeaza bine, insa nu foarte mult, 30 de secunde este suficient.

Tapeteaza o tava de 22 cm cu hartie de copt, toarna aluatul, niveleaza cu o spatula. Se coace cca 45-60 d eminute la foc potrivit

Se lasa la racit complet, eventual peste noapte si apoi se taie in 3.

 

Pofta buna!

 

img_20161103_083125

One response to “Blat umed cu banane, scortisoara si nucsoara

  1. Pingback: Tort trandafirasi | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s