Pear pie crumble bars

img_20161120_144438

Sa incepem saptamana cu spor si voie buna😀

Ingrediente:

Pentru blat:

1/2 cana unt moale, la temperatura camerei

1 1/4 cana faina

1/4 cana zahar brun

1/4 lingurita scortisoara

Pentru umplutura:

6 pere mari, foarte mari, zemoase si dulci

3 linguri zahar brun

1 lingurita scortisoara

1 lingurita ghimbir proaspat, tocat marunt

Pentru crusta:

1/2 cana unt moale, la temperatura camerei

1/4 cana zahar brun

1 cana faina

1 lingurita scortisoara

1 cana fulgi de migdale cruzi de la Orlando’s

1/4 lingurita sare

1-2 oua

Preparare:

Se face mai intai blatul. Se ia un bol, se adauga faina, zaharul si sarea si se omogenizeaza bine. In mijloc se taie bucatele untul si cu mana faci „firmituri”. Adauga acum 1-2 oua pentru ca aluatul sa se lege, sa fie omogen, neelastic, nelipicios.

Se ia o tava patrata de 20 X 20 cm, se tapeteaza cu hartie de copt, se pune aluatul inauntru si cu mana il intinzi pe toata suprafata, cat mai uniform. Da la frigider pentru 30-60 de minute.

In acest timp prepari umplutura. Curata 4 pere, taie-le cubulete si impreuna cu 2 linguri de zahar brun, ghimbirul si scortisoara plus 300 ml apa le pui pe foc si le lasi sa se patrunda bine de arome si apa sa scada. Amesteca adesea caci se prinde. Curata si cele 2 pere ramase, taie-le cubulete si adauga-le la final, le lasi doar vreo 5-10 minute la fiert cu restul ingredientelor. Rastorni toata compozitia intr-o sita si o lasi la scurs bine de excesul de zeama. Lasa la racorit bine.Cand e rece compozitia de pere scoti tava din frigider.

Incinge cuptorul la 180 de grade, impunge aluatul cu furculita pe toata suprafata, pune o lingura de gris, intinde compozitia de pere, niveleaza frumos si presara inca o lingura de zahar brun deasupra.

Treci la crusta. Nu trebuie decat sa amesteci toate ingredientele cu mana si sa obtii „firimituri”. Pune aceste „firimituri” peste compozitia de pere si da la cuptor. In 30 de minute, aproximativ, este gata.

Lasa prajitua peste noapte la racit, a doua zi o pudrezi cu zahar si o portionezi.

Pofta buna!

img_20161120_144605

img_20161120_143553

img_20161120_144658

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s