Blondina cu dovleac, ciocolata si merisoare

img_20161111_113715

 

Ca de sambata🙂

 

Ingrediente:

 

250 g piure dovleac

1 ½ cana faina 000 – eu am folosit o cana de 250 ml, cu aceasta cana vei masura si restul ingredientelor

200 unt

3/4 cana zahar brun

1 ciocolata amara Schogetten

100 g merisoare

1/2 lingurita scortisoara

1 lingurita coaja de portocala

1 praf de sare

1 lingurita esenta vanilie

1 ou

1 lingurita bicarbonat de sodiu, rasa

 

Preparare:

 

Pune merisoarele in apa calda la inmuiat pentru o ora. Scurge-le bine, preseaza-le cu mana ca sa iasa excesul de zeama.

Intr-un bol se amesteca faina, scortisoara, bicarbonatul si praful de sare.

In alt bol mixezi cu mixerul untul la temperatura camerei cu zaharul brun pana rezulta o crema fina si spumoasa. Adaugi oul, tot la temperatura camerei, si mixezi la viteza mica. Acum pui si esenta de vanilie si coaja de portocala si mixezi in continuare. Adauga piureul de dovleac si omogenizeaza bine. In acest punct torni ingredientele uscate si mixezi pana la omogenizare, rapid, in cateva secunde rezulta un aluat ca o smantana grasa.

Ciocolata tocata cu cutitul si merisoarele le adaugi peste aluat. Amesteci cu o spatula de silicon.

Tapetezi o tava de 20 X 20 cm cu hartie de copt, torni aluatul, nivelezi cu spatula si dai la cuptorul perincalzit la 180 de grade pentru ca 40 de minute sau pana la proba cu scobitoarea care trebuie sa iasa nu curata, ci usor lipicioasa, dar foarte putin, caci e vorba despre o blondina umeda.

Se lasa la racit complet si apoi se portioneaza.

 

Pofta buna!

 

img_20161111_113737

4 responses to “Blondina cu dovleac, ciocolata si merisoare

  1. M-ai ucis cu dulciurile acestea! Suna asa delicios incat o voi incerca si duminica, si luni si marti…😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s