Tarta cu branza si visine

img_20161116_145316

Este miami!

De inspiratie Savori Urbane.

 

Ingrediente:

Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf de scortisoara
Pentru umplutura:
  • 300 g visine puse fara samburi la compot, special pentru prajituri
  • 500 g branza de vaca crema, galetusa Lidl
  • zahar tos dupa gust
  • 3 libguri gris
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • zeama de lamaie dupa gust

 

Preparare:

 

Pentru aluat se bate oul cu zaharul, cu scortisoara si praful de sare si zeama de lamaie pana la omogenizare.

Intr-un bol pui faina, tai bucatele de unt rece la mijloc si faci „firimituri”. Adaugi partea lichida si omogenizezi un aluat compact, nelipcios. Se imparte in 2 parti si se pune la frigider 30 de minute, invelite intr-o folie transparenta.

Dupa ce se scoate din frigider prima bila, se intinde pe o foaie de silicon in forma rotunda (circa 28 cm diametru). Se ia o forma de tarta, se unge cu ulei, se pune aluatul si se ajusteaza cu degetele si se netezeste si se ridica putin si pe margini. Cu o furculita se fac gaurele pentru ca aluatul sa nu se bombeze la copt.

Visinele se lasa la scurs bine, se presezi si tu cu mainile sa mai iasa zeama. Branza de vaci se amesteca cu celalalte ingrediente, se lasa 15 minute in repaus. Peste aluat se imprastie o lingura gris si apoi se intinde branza. Deasupra se distribuie uniform visinele. Daca folosesti branza de la Lidl, crema, folosesti gris in compozitie cat sa rezulte un aluat ceva mai tare. Daca folosesti branza de casa, grunjoasa, uscata nu-ti trebuie gris in compozitie, doar 1 lingura presarata peste aluat care sa absoarba umiditatea in timpul coptului. Daca e prea uscata poti pune 1-2 linguri de smantana ca sa-i mai dea drumul.

Se scoate cealalta bila de aluat din frigider si cu ajutorul unei razatori, pe gaurelele mari, se rade aluatul peste stratul de branza si fructe.

Aluatul se rade cu grija, ca sa ajunga peste tot.

Prajitura cu visine se coace in cuptor la 180° circa 35 minute.

Prajitura cu visine se scoate din forma si se lasa la racit nu inainte de a o pudra. Prajitura cu visine si branza se serveste racorita.

 

Pofta buna!

 

img_20161116_145205

img_20161116_145835

img_20161116_145844

img_20161116_145953

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s