Curry cu naut, spanac si cartof dulce

img_20161115_161641

Mai aromat sau mai light, dupa preferinta🙂

 

Ingrediente:

 

1 ceapa galbena, marime medie

3 catei de usturoi, mari

2 cm radacina de ghimbir proaspata

sare de Himalaya

piper proaspat macinat

fulgi de chili proaspat macinati, dupa gust

1/2 lingurita curry – pentru mine o fost destul😀 se poate pune mai mult, dupa gust

1/2 lingurita chimen macinat

1 conserva de 400 g naut

1 conserva 400 g rosii taiate cubulete

1 conserva 400 g lapte de cocos – poti inlocui cu o cana de lapte de soia sau alt gen de lapte vegetal

200 g spanac congelat

1 cartof dulce, mare

3 linguri ulei de floarea soarelui

500 ml apa

250 g orez Basmati

 

Preparare:

 

Se incinge bine uleiul de floarea soarelui. Intre timp toci marunt-marunt ceapa si o pui la calit cu un praf de sare. Eu prefer in acest punct sa dau focul la mic, sa amestec des si sa las 2-3 minute ca ceapa sa se patrunda bine, fara sa se arda.

Toaca marunt si usturoiul si radacina de ghimbir curatata si adauga-le peste ceapa si lasa-le la calit impreuna la foc domol, amesteca din cand in cand. Un minut este suficient.

In acest punct adaugi curry, fulgii de chili si chimenul, omogenizezi bine cu lingura de lemn si mai lasi 30-60 de secunde la calit ca sa se dezvolte toate aromele.

Rastorni in oala rosiile cu tot cu suc, nautul spalat bine, cartoful dulce curatat si taiat cubulete si apa, pui capacul si lasi la fiert la foc mediu pana cand cartoful se patrunde bine si apa a scazut aproape de tot. Cam 30 de minute.

Acum e momentul sa adaugi laptele  de cocos, sa adaugi sare si piper dupa gust, eventual si curry daca mai simi nevoia si nu uita de spanac. Lasi totul sa dea un clocot, spanacul se desface  si se fierbe imediat. Si gata.

Cat timp faci curry pui orezul in apa cu sare la fiert, il clatesti bine cu apa rece si il lasi la scurs apoi il desfaci cu furculita.

Servesti curry pe pat de orez. Miami.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s