Cheesecake cu dovleac

img_20161106_131144

Aroma de toamna-iarna pentru iubitorii de dovleac palcintar🙂

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

400 g biscuiti digesivi

2 linguri zahar tos

1 lingura rasa de ghimbir macinat sau 1 lingurita pentru cei care nu iubesc asa de mult ghimbirul

100 g unt topit si racorit

 

Pentru crema:

 

250 g crema de branza, eu am folosit de la Lidl

450 g piure de dovleac

200 g zahar tos

5 oua

1 1/2 lingurita scortisoara

1/4 lingurita nucsoara

1/4 lingurita cuisoare

1/4 lingurita ghimbir

1/4 lingurita sare

2 lingurite esenta vanilie

3 linguri amidon alimentar

 

Preparare:

 

Se ia o tava cam de 24 cm diametru, se tapeteaa fundul cu hartie de copt, se picura putin ulei si se unge toata tava. Cuptorul se incinge cam la 180-200 de grade.

Biscuitii se macina fin. Se amesteca cu ghimbirul, zaharul si untul topit si racorit. Se rastoara compozitia in tava de copt si cu mainile tapetezi frumos fundul tavii, apesi tare pentru ca blatul sa fie compact. Dai la cuptor pentru 10 minute pana pe margini incepe sa prinda putina culoare aurie. Scoti tava din cuptor si lasi la racorit.

Intre timp pui 500 ml de apa la fiert.

Te apuci de crema. Amesteci cu mixerul crema de branza cu galbenusurile, adaugi zaharul si piureul de dovleac si omogenizezi bine. Pui mirodeniile, esenta de vanilie, amidonul si la sfarsit albusurile batute spuma cu sarea. Albsuurile le incorporezi cu o spatula de silicon. Torni toata compozitia peste blat.

In cuptor, in timp ce pregatesti crema, pui o tava mare de aragaz la incins. Pui pe ea tava rotunda cu prajitura si versi apa clocotita in tava patrata de aragaz. Inchizi usa cuptorului si lasi prajitura la copt. La foc mediu e cel mai bine. Va coace cam 1 ora jumate, la fiecare jumatate de ora ii mai pui cate 500 ml apa clocotita in tava, trebuie sa fie mereu apa in tava si prajitura sa se faca la abur, asa nu se arde baza de biscuiti, iar mijlocul este facut.

Cheesecakeul este gata cand deasupra prinde o nuanta usor aramie, se formeaza o mica pojghita si cand misti tava rotunda cu prajitura doar centrul cheesecakeului tremura putin.

Scoti tava cu apa din aragaz, pui gratarul inapoi, pui forma rotunda inapoi in cuptor. Stingi cuptorul, lasi usa intredeschisa si lasi prajitura pentru o ora la racorit asa. Apoi peste noapte o lasi la temperatura camerei, a doua zi o pui pe un platou, o decorezi cu frisca si o portionezi.

 

Pofta buna!

img_20161106_131458

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s