Negresa cu merisoare

img_20161027_161714

Sa ne bucuram de ultima zi de octombrie cu un dulce bun-bun🙂

 

Ingrediente:

 

5 oua

3/4 cana zahar – cana de 300 ml

un praf de sare

200 g unt

200 g ciocolata ( lapte + amara )

3/4 cana faina

1 lingura cacao

150 g merisoare puse la inmuiat in apa fierbinte pentru 30 de minute apoi scurse bine

1 lingurita scortisoara

 

Preparare:

 

Pune untul si ciocolata pe baie de abur si amesteca cu o spatula de silicon pana cand ingredientele s-au topit si s-au omogenizat. Lasa la racorit.

Mixeaza bine-bine zaharul cu ouale intregi si un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Adauga ciocolata topita si amesteca cu grija.

Faina, cacaua si scortisoara se amesteca bine intr-un vas apoi se adauga peste ingredientele lichide omogenizand bine, nu foarte mult, doar pana cand obtii o smantana groasa.

Adauga si merisoarele cu o spatula de silicon.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava de 20 X 30 cm, toarna aluatul si coace la 180 de grade pentru cca 30 de minute sau pana la proba cu scobitoarea.

Lasa peste noapte la racit si portioneaza a doua zi. Este o negresa moale, pufoasa si gustoasa.

 

 

Pofta buna!

 

img_20161027_161800

img_20161027_161930

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s