Piept de pui in crusta de parmezan si busuioc

img_20161027_194857

In asteptarea weekendului🙂

 

Ingrediente:

 

4 bucati piept de pui proaspat

100 g unt

2-3 linguri zeama de lamaie

3 catei de usturoi

1 cana – 300 ml – cu pesmet

1/2 cana cu parmezan ras pe razatoarea cu ochiuri mici

10 frunze mari de busuioc, proaspete

1 lingurita sare

1/2 lingurita piper proaspat macinat

 

 

Preparare:

 

Topeste untul, lasa-l la racorit si cat inca e lichid amesteca-l cu zeama de lamaie, 1 lingurita rasa de sare, 1/2 lingurita de piper proaspat macinat si cateii de usturoi tocati marunt. Amesteca bine cu o furculita.

Intr-o farfurie adanca amesteca pesmetul cu parmezanul ras si busuiocul verde tocat marunt.

Se ia fiecare piept de pui si se tavaleste prin zeama de unt si lamaie apoi prin pesmet, pe toate partile.

Pune carnea intr-o tava de yena, unul langa altul sau in tavi de ceramica si da la cuptor la 200 de grade. Eu nu am preincalzit cuptorul din frica sa nu-mi crape vasul🙂

Cam in 30 de minute cred ca este gata carnea. Probeaz-o, deasupra trebuie sa prinda putina crusta aurie si la mijloc carnea sa fie facuta si zemoasa.

 

Pofta buna!

 

img_20161027_195024

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s