Prajitura cu branza, dovleac si ciocolata

img_20161023_121748

Sa incepem saptamana bine!🙂

Ingrediente:

Pentru aluat:

300 g faina

80 g unt

125 g zahar

1 plic praf de copt

1 plic zahar vanilat

1 praf de are

1 ou

Pentru umplutura:

500 g branza de vaci

150 g zahar tos

1 lingura esenta de vanilie

100 g ciocolata amara

5 linguri piure dovleac

1 lingurita scortisoara

1/2 lingurita nucsoara

1/2 lingurita ghimbir

Preparare:

Amesteca faina cu praful de copt, sarea, zaharul tos si zaharul vanilat. Adauga untul moale taiat bucatele si framanta compozitia in palme rezultand „firimituri”. Adauga oul si omgenizeaza in continuare. Aluatul trebuie sa fie tot faramicios.

Ia o tava patrata de 25 X 25 cm, tapeteaza fundul cu hartie de copt, unge-o cu ulei si pune 1/2 din compozitia de aluat. Preseaza cu mana firimiturile.

Deasupra pune umplutura. Amesteca branza cu zaharul tos, piureul de dovleac, mirodeniile, esenta de vanilie. Ciocolata o toci marunt cu un cutit ascutit si o adaugi in umplutura cu o spatula. Tot de spatula te ajuti si pentru a intinde umplutura peste aluat.

Deasupra pui restul de aluat si coci cca 36 de minute la 180 de grade pana cand prajitura incepe sa se desprinda pe margini de tava si incepe sa prinda putina culoare.

Las-o la racit complet, pudreaza cu zahar pudra si portioneaza.

Pofta buna!

img_20161023_121806

img_20161023_121828

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s