Salata de spanac cu dovleac picant

salata-cu-spanac-si-dovleac

Ceva usor pentru o zi de miercuri 🙂

 

Ingrediente:

 

1 caserola de baby spanac, cam 100 g

250 g dovleac proaspat, curatat de samburi si coaja

100 g nuci

150 g branza cu mucegai albastru

4 linguri ulei de dovleac

+

Sare

Piper

Fulgi de chili

2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa

 

Preparare:

 

Spala foarte bine frunzele, usuca-le si pune-le intr-un bol.

Dovleacul il tai cubulete. Incingi un wok, pui 2 linguri de ulei de dovleac, adaugi cubuletele de dovleac si le lasi la calit. Cand dovlecaul incepe sa se patrunda presari sare, piper proaspat macinat si fulgi de chili proaspat macinati cu rasnita. Dovleacul este gata atunci cand este bine patruns si incepe sa se rumeneasca frumos pe toate fetele. Il dai deoparte si-l lasi sa se racoreasca.

In wok pui nucile si le prajesti rapid, in 2 minute is gata, prind culoare si aroma de nuci prajite.

Fa dressingul: uleiul ramas, zeama de lamaie, sare si piper. Nu trebuie mai mult. Amesteci bine cu furculita, torni peste frunzele de spanac si amesteci bine cu mana. Eventual merge si o lingura de otet balsamic.

Imparti frunzele de spanac pe mai multe farfurii, deasupra pui dovleac picant, nuci prajite si bucati de branza cu mucegai.

Este un deliciu de toamna!

 

Pofta buna!

 

salata-cu-spanac-si-dovleac2

salata-cu-spanac-si-dovleac3

salata-cu-spanac-si-dovleac4

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s