Bounty Brownie

bounty-brownie2

Duminica❤

 

Ingrediente:

 

200 g unt

200 g ciocolata amara

250 g zahar tos

2 lingurite esenta vanilie

6 oua

200 g faina

2 linguri cacao

1/2 lingurita sare

300 g nuca de cocos, fulgi fini

 

Preparare:

 

Incingi cuptorul la 180 de grade. Tapetezi o tava de 20 X 30 cm cu hartie de copt.

Pe baie de aburi pui untul si ciocolata la topit, cand totul s-a omogenizat si ai obtinut o ciocolata fluida,  o iei de pe foc si o lasi la racorit.

Torni ciocolata intr-un vas mai mare, iei un tel de mana si incepi sa adaugi asa: 150 g zahar, 1 lingurita esenta de vanilie si un praf de sare si omogenizezi. Apoi, rand pe rand, adaugi cate un ou intreg – 4 la numar, si omogenizezi bine dupa fiecare, iar la final mai adaugi 2 galbenusuri, albusurile ramase le pui deoparte.

Pune faina, omogenizeaza, adauga cacaua omogenizeza.

Toarna aluatul in tava, niveleaza cu o spatula si coace cca 20 de minute pana cand prajitura incepe sa se faca, dar nu de tot.

Intre timp spumezi albusurile ramase cu un praf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugi 100 g zahar si mixezi pana obtii o bezea. La final adaugi esenta de vanilie si nuca de cocos si amesteci bine. Va rezulta o compozitie sfaramicioasa pe care o iei cu mana si o presari pe toata suprafata negresei. Cu mana, usor, apesi stratul de cocos ca sa fie cat mai uniform si „batatorit”.

Dai prajitura la cuptor pana cand deasupra crusta este aurie, iar batul de scobitoare iese curat.

Lasa la racit complet si apoi portioneaza.

 

Pofta buna!

 

bounty-brownie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s