Walnut pumpkin blondie

img_20161014_151425

O blondina delicioasa cu nuci, ciocolata si dovleac pentru o minunata zi de toamna❤

Ingrediente:

 

1 ½ cana faina 000 – eu am folosit o cana de 300 ml, cu aceasta cana vei masura si restul ingredientelor

200 unt

½ cana nuci tocate grosier

225 g piure de dovleac

1 cana zahar brun

+

1 lingurita scortisoara

1 lingura mix de mirodenii – ghimbir, cardamon, nucsoara, ienibahar si cuisoare

1 lingurita esenta de vanilie

Un praf de sare

1 ou

50 g ciocolata amara 60% cacao

1 lingurita bicarbonat de sodiu, rasa

 

 

Preparare:

 

In primul rand, ai nevoie de piureul de dovleac. Cum se face? Foarte simplu. Cumperi un dovleac placintar de la piata, il tai in jumatate, il cureti de samburi si de coaja, tai dovleacul in cubulete mici si il pui intr-o oala cu apa, cat sa il acopere, sa fiarba. Pui si capacul. Tinand cont  ca acum dovleacul e proaspat, va fierbe foarte repede.

Strecoara dovleacul, paseaza-l apoi cu un blender de mana si lasa-l intr-o sita la scurs, peste noapte.

Din 5 kg de dovleac – cam asa cumpar mereu – daca-mi ramane 1,5 kg de piure de dovleac. Ceea ce nu folosesc imediat pun intr-un bol etans si dau la frigider. Se pastreaza destul de bine, dar intr-o saptamana il termin cu siguranta.

Si acum sa ne apucam de blondina. Intr-un bol se amesteca faina, scortisoara, mixul de mirodenii, bicarbonatul si praful de sare.

In alt bol mixezi cu mixerul untul la temperatura camerei cu zaharul brun pana rezulta o crema finasi spumoasa. Adaugi oul, tot la temperatura camerei, si mixezi la viteza mica. Acum pui si esenta de vanilie si mixezi in continuare. Adauga piureul de dovleac si omogenizeaza bine. In acest punct torni ingredientele uscate si mixezi pana la omogenizare, rapid, in cateva secunde rezulta un aluat ca o smantana grasa.

Nucile tocate grsoier si ciocolata tocata cu cutitul le adaugi peste aluat. Amesteci cu o spatula de silicon.

Tapetezi o tava de 20 X 20 cm cu hartie de copt, torni aluatul, nivelezi cu spatula si dai la cuptorul perincalzit la 180 de grade pentru ca 40 de minute sau pana la proba cu scobitoarea care trebuie sa iasa nu curata, ci usor lipicioasa, dar foarte putin, caci e vorba despre o blondina umeda.

Se lasa la racit complet si apoi se portioneaza.

 

 

Pofta buna!

img_20161014_151220

img_20161014_151413

img_20161014_151332

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s