Supa crema de rosii si morcovi cu busuioc si parmezan

supa-crema-de-rosii

De dulce sau de post, dupa plac🙂

 

De inspiratie Giovanna.

 

Ingrediente:

 

3 conserve rosii intregi, mie-mi plac cele de la Lidl
2 morcovi mari
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
busuioc proaspat
ulei de masline
sare si piper

 

Preparare:

 

Toaca marunt ceapa si cateii de usturoi. Incalzeste putin ulei de masline si adauga mai intai ceapa, las-o sa se patrunda putin, adauga si cateii de usturoi tocati marunt, la foc mic. Intre timp curata morcovii, spala-i bine si taie-i rondele. Pune-i in oala si lasa legumele sa se patrunda si sa se inmoaie putin.

Adauga conservele de rosii, busuioc verde, sare si piper proaspat macinat, 1,5 -2 l apa, pune capacul si lasa oala la fiert cca 40 de minute.

Cand morcovii au fiert si supa a scazut suficient baga blenderul de mana, paseaza supa fin. Mai pune sare si piper dupa gust.

Daca nu e post, poti sa pui si 200 ml smantana lichida sau lapte gras si sa sevesti cu parmezan ras.

Daca e post, serveste cu crutoane si seminte de canepa.

 

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s