Gogosele cu dovleac

img_20161007_164936

E octombrie? Dovleac sa fie!

De inspiratie Andreeachinesefood🙂

Ingrediente:

250 g pulpa dovleac

650 g faina

25 g drojdie proaspata
2 galbenusuri ou
100 g zahar
1 lingurita esenta vanilie
1 praf sare
150 ml lapte
50 ml ulei
pentru topping:
1 ou
zahar
Preparare:
Intr-un bol pune drojdia  impreuna cu o lingurita de zahar si 4 linguri lapte din cantitatea indicata. Amesteca totul bine si lasa deoparte 10 minute pana ce drojdia incepe si se activeaza.
Intr-un castron pune cele 2 galbenusuri de ou impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, amesteca bine. Dovleacul amesteca-l  cu restul de lapte pana obtii o compozitie lichida.
Intr-un bol incapator cerne faina, fa o gropita in mijlocul ei. Adauga maiaua, amestecul de galbenusuri si zahar, dupa care amestecul de dovleac si lapte, impreuna cu sarea. Amesteca usor cu ajutorul unei linguri pana ce aluatul incepe sa se adune de pe peretii vasului. La sfarsit incorporeaza putin cate putin uleiul si framantati in jur de 10 minute pana ce obtii un aluat care nu se mai lipeste de maini. Poate mai e nevoie de putina faina, adauga daca simti nevoia.
Aseaza aluatul obtinut intr-un castron uns cu ulei, acopera-l cu folie alimentara si lasa-l la crescut intr-un loc cald pentru o ora, pana ce isi dubleaza volumul.
Rastoarna aluatul pe masa de lucru, framanta-l 1 minut pentru a scoate aerul din el. Rupe din aluat bucati din care formati chifle rotunde. Eu am optat pentru chifle mici, mi-au iesit 30. Aseaza chiflele formate pe tava acoperita cu hartie de copt, din loc in loc, cu putin spatiu intre ele, acopera tava cu folie alimentara si mai lasa chiflele sa creasca pentru 30 minute.
Incinge cuptorul la 190 grade Celsius. Indeparteaza folia alimentara de pe chifle, ele deja s-au unit, unge-le cu ou batut si presarati pe deasupra zahar. Daca vrei chifle/gogosele individuale, lasa spatiu mai mare in tava, dar vei avea nevoie cu siguranta de 2 tavi.
Da tava la cuptor pentru 20 de minute pana ce chiflele sunt aurii pe deasupra.
Pofta buna!

img_20161007_164723

img_20161007_164820

img_20161007_164940

img_20161007_165024

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s