Paste cu sos picant de vinete

img_20160909_170309

Duminica❤

 

Este o reteta preluata din revista „Practic in bucatarie”.

 

Ingrediente:

 

500 g paste

1 vanata mare

1 cutie rosii decojite – 400 g

1 lingurita boabe de coriandru

1-2 ardei iuti uscati

125 g masline negre

1 legatura de busuioc verde

ulei de masline

sare

piper

1 lingura otet rosu

150 g parmezan ras sau cascaval

2 catei de usturoi adaugati de mine in plus fata de reteta

 

Preparare:

 

Speli vanata si o tai in cubulete, felii sau rondele, dupa plac. Le presari cu sare si le lasi in repaus. Dupa 10 minute, le oparesti si le scurgi bine.

Alege o conserva de rosii decojite, taiate cubulete. La Lidl gasesti ceva f bun.

Zdrobesti in piulita semintele de coriandru si ardeii iuti. Scoate samburii maslinelor si toaca miezul marunt. Toaca tot acum si usturoiul.

Spala busuiocul si toaca-l si pe el marunt.

Intr-un wok incinge 2-3 linguri de ulei de masline, caleste feliile de vanata pe toate partile impreuna cu coriandrul si ardeii iuti. Adauga rosiile si usturoiul, lasa sa fiarba, la foc mic, pentru cateva minute pana cand sosoul se ingroasa. Condimenteaza cu sare si piper si otet.

Pastele se fierb „al dente”, conform instructiunilor, le scurgi, le amesteci cu sosul, le lasi putin in repaus si le stervesti cu parmezan ras si busuioc verde.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s