Compot de struguri

DSC07575

De toamna…

 

Ingrediente:

 

struguri albi si negri, cu boabe mari

zahar

apa

aspirina

 

 

Preparare:

 

Se iau borcane mari, de 800 ml si se umplu 3/4 cu boabe de struguri spalati bine.

Deasupra se pun 1-3 linguri de zahar, in functie de gustul fiecaruia si 1/4 aspirina. Se umple fiecare borcan cu apa rece si se pun capacele stranse bine.

Se ia un vas incapator, se captuseste cu un prosop de bucatarie, se pun borcanele inauntru, se acopera bine cu prosopul ridicandu-l in sus peste borcane, se toarna apa in oala si se lasa la fiert. Din momentul fierberii se lasa sa dea cateva clocote si apoi se stinge focul.

Borcanele le lasi in oala la racit, cel mai bine pana a doua zi cand le stergi si le pui in camara.

 

Pofta buna!

DSC07586

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s