Tort Raffaello

DSC07476

82. La multi ani, Ota!

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

7 albusuri mari

225 g zahar pudra

125 g unt

100 g migdale prajite

100 g faina cernuta

un praf de sare

 

Pentru crema:

 

400 g ciocolata alna

1 1/3 cana iaurt gras

1/2 cana frisca

1 cana lapte de cocos

1-2 plic gelatina

2 linguri zeama lamaie

100 g nuca de cocos

1 lingurita esenta vanilie

 

Plus:

 

100 ml frisca lichida

150 g nuca de cocos

8-10 bomboane Raffaello

 

Preparare:

 

Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Alege o tava cu diametru de 20-24 cm, tapeteaza fundul cu hartie de copt si unge toata tava cu putin ulei.

Albusurile cu praful de sare se spumeaza bine-bine. Se toarna zaharul pudra in ploaie, nu tot deodata si se mixeaza la viteza maxima.

Se toarna untul topit si racit, in fir subtire, pana se incoporeaza tot. Urmeaza faina de migdale – migdalele se prajesc putin si se macina pulbere – si apoi faina.

Se coc 3 blaturi in cuptorul preincalzit pentru cca 15-20 de minute. Se lasa la racit.

Pentru crema se pune gelatina la hidratat. Laptele de cocos si frisca se incalzesc pe baie de abur impreuna cu ciocolata alba pana cand aceasta din urma s-a topit si rezulta o crema omogena. Se ia de pe foc, se lasa la racorit si se pune gelatina. Se amesteca bine ca sa se omogenizeze. Se lasa crema la racorit de tot pana ajunge la aceeasi temperatura cu iaurtul gras  – acesta trebuie scos din frigider de cu seara. Se amesteca si iaurtul in compozitie, putina esenta de vanilie, zeama de lamaie si nuca de cocos. Se da crema la frigider pana cand incepe sa se intareasca bine.

Se ia tava in care ai copt blaturile, o imbraci intr-o punga subtire, pui primul blat, crema, blat, crema, blat. Dai la frigider peste noapte.

A doua zi imbraci in frisca, decorezi cu nuca de cocos si Raffaello.

 

Pofta buna!

DSC07435

DSC07440

DSC07446

DSC07474

DSC07447

DSC07453

DSC07459

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s