Chec cu pere

DSC07355

Se apropie toamna…

 

Ingrediente:

 

2 cani faina

3/4 cana zahar

1 plic praf de copt

1/2 lingurita sare

5 oua

1/3 cana ulei

sucul de la 1/2 lamaie

4-5 pere foarte bine coapte + 50 g zahar + 2 pliculete zahar vanilat cu scortisoara + 1 cana apa

1 lingurita scortisoara

 

Preparare:

 

Se iau 5 pere foarte bine coapte, li se curata coaja, li se inlatura cotorul, se taie cubulete si se pun intr-o oala impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si apa la fiert. Se lasa la caramelizat pana se obtine un sos gros, un fel de gem, fara pic de apa. Se lasa la racorit.

Faina se amesteca cu sarea, praful de copt si zaharul si lingurita de scortisoara intr-un vas incapator. La mijloc se pun ingredientele lichide batute cu furculita – ouale, uleiul, zeama de lamaie si sosul de pere.

Se ia un tel de mana, se omogenizeaza cele 2 compozitii, cea uscata cu cea lichida, nu prea mult, doar cat sa fie totul bine amestecat. Rezulta o smantana groasa.

Se tapeteaza o tava de chec mica cu hartie de copt. Torni aluatul, nivelezi si dai la cuptorul preincalzit al 180 de grade. Coci 60 de minute.

Lasi la racorit peste noapte si a doua zi portionezi.

 

Pofta buna!

DSC07378

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s