Pflaumenkuchen

DSC07266

Duminica-n Banat.

Ingrediente:

Pentru blat:

175 g faina
30 g nuca macinata
2 lingurite praf de copt
¼ lingurita sare
120 ml ulei
120 g smantana
60 ml suc de portocale
1 lingura coaja de portocale proaspat rasa
1 ou mare
1 lingurita esenta de vanilie
200 g zahar
Vreo 20 de prune tari

Pentru topping:

75 g faina
30 g nuca macinata
1 lingurita scortisoara
90 g zahar brun
60 g unt rece
Preparare:

Se incinge cuptorul la 200 de grade si se tapeteaza o tava de 20 cm cu hartie de copt.
Se amesteca ingredientele uscate: faina, nuca, praf de copt, sare. Amesteca ingredientele lichide: oul, smantana, uleiul, sucul de portocale si coaja de la portocala plus esenta de vanilie, iar la final adaugi si zaharul.
Amesteca cele 2 compozitii cu un tel de mana, usor.
Toarna aluatul in tava pregatita.
Deasupra pune prunele desfacute in 2, cu coaja in jos. Deasupra presari toppingul.
Pentru topping amesteci toate ingredientele cu mana pana rezulta un aluat faramicios.
Coace prajitura timp de o ora, o ora si putin sau pana la proba cu scobitoarea.
Lasa pesate noapte la racorit si abia a doua zi pudreaza cu zahar si portioneaza.

 

 

Pofta buna!

DSC07287

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s