Quiche cu ciuperci si dovleci, fara blat

DSC07240

Merge de minune intr-o zi ploioasa de vara.

Ingrediente:

2 dovlecei mici, tineri
400 g ciuperci champignon
1 ½ cana lapte – cana de 300 ml
2 cani branza Cheddar rasa
3 oua mici

Plus:

Sare si piper dupa gust
10 frunze de busuioc verde
50 ml smantana lichida pentru gatit
50 g porumb fiert
1 lingura faina
1 ceapa mica
3 catei de ustu
roi
50 g unt

Preparare:

Dovleceii se curata de coaja si se taie rondele foarte subtiri. Se presara cu sare si se lasa 30-60 de minute in repaus. Vor lasa zeama. Ii pui intr-un prosop gen tifon si-i presezi usor ca sa iasa excesul de zeama.
Cureti ciupercile de pielita, la fel si coditele, le tai in felii. Intr-o tigaie pui untul la topit, adaugi ceapa taiata marunt si o calesti 2 minute. Adauga si ciupercile, amesteca bine si pune capacul. Din cand in cand mai amesteci, ele vor lasa zeama. Pune sare, piper si usturoiul tocat marunt si lasa la fiert pana zeama scade de tot. Lasa la racorit. Adauga porumbul si busuiocul verde tocat marunt.
Se ia o forma de tarta sau chiar o oala simpla, se pune hartie de copt si se tapeteaza cu un rand de dovlecei. Deasupra se toarna ciupercile, 1 cana de cascaval, iarasi un rand de dovlecei, deasupra se toarna compozitia de oua batute cu lapte, smantana, sare si putin piper. Peste tot acest strat se mai pune 1 cana de cascaval ras, putin porumb si frunze de busuioc.
Se coace la 200 de grade pentru o ora. Se lasa la racit complet, cel mai bine peste noapte. A doua zi se portioneaza. Daca cumva tarta a mai lasat zeama, aceasta se poate scurge foarte usor cand tarta este racita complet.

Pofta buna!

DSC07234

DSC07256

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s