Vegan carrot walnut bread

chec vegan cu morcovi si nuci2

Inca e post…

Ingrediente:

400 g morcovi proaspeti, curatati de coaja
300 g faina
300 g zahar
½ cana lapte de soia
200 ml ulei
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
½ lingurita sare
100 g nuci prajite usor
2 lingurite scortisoara
Coaja de la o lamaie

Preparare:

Cu un tel de mana omogenizeaza zaharul si uleiul. Adauga laptele de soia, praful de sare si coaja de lamaie.
Cerne faina impreuna cu bicarbonatul, praful de copt, scortisoarea si adauga ingredientele uscate peste cele lichide. Omogenizeaza bine.
La final adauga morcovii rasi pe razatoarea cu ochiuri mici si cu o spatula de silicon incorporeaza-i. nu uita sa adaugi si nucile.
Aluatul trebuie sa fie ca o smantana groasa. La nevoie se mai pune faina sau lapte de soia.
Se tapeteaza o tava de chec inalta, mai mica, cu hartie de copt, se toarna aluatul si se da la cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru cca 45 de minute sau pana la proba cu scobitoarea. Se lasa peste noapte la racit si a doua zi se portioneaza.

 

Eu am pus si prune proaspete, insa nu recomand deoarece checul este greu, foarte fragil si se coace mult mai greu cu prune in el, risti sa-l arzi, iar portionarea este si ea foarte grea. Deci fara prune. Si lasa sa se raceasca peste noapte, tai dimineata.

 

Pofta buna!

chec vegan cu morcovi si nuci

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s