Tort ciocolatos cu zmeura

DSC06872

Inca ma petrec, ca-n povesti, 3 zile si 3 nopti😀

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

280 g faina

330 g zahar

120 ml lapte

240 ml ulei

180 ml vin rosu

70 cacao

2 lingurite bicarbonat de sodiu

3 oua

1 lingurita sare

 

Pentru crema:

 

500 g mascarpone

500 g zmeura

zahar  dupa gust, tos si pudra

2 plicuri gelatina Dr. Oetker pudra

 

Pentru ganache:

 

300 g ciocolata Schogetten amara

200 g ciocolata Schogetten de lapte

500 ml frisca lichida Meggle

 

Plus:

zmeura proaspata

frunze proaspete de menta

 

Preparare:

 

Faina si bicarbonatul plus cacaua se cern bine intr-un bol.

Se adauga sarea si zaharul si se combina. In centru se pune uleiul, laptele, se aduga ouale pe rand si se mixeaza cu mixerul pana la omogenizare. Se adauga si vinul, se mixeaza si la nevoie se mai adauga faina daca este prea moale compozitia pana se obtine o smantana groasa.

Se tapeteaza o tava de 26 cm diametru cu hartie de copt, doar fundul, se unge cu ulei, se toarna aluatul si se coace la 180 de grade cam 60 de minute sau pana la proba cu scobitoarea. Se lasa peste noapte la racit si a doua zi se taie in 3 parti egale.

Tot de cu seara pui ciocolata si frisca pe baie de abur si o lasi la topit amestecand din cand in cand pana ciocolata se topeste si crema este omogena. Lasi la racit complet si dai peste noapte la frigider.

A doua zi faci crema de zmeura. Pui zmeura cu zahar tos dupa gust pe foc pana cand se leaga un gem usor lichid. Lasi la racorit. Gelatina o hidratezi in 10 linguri de apa rece si apoi o adaugi la topit in gemul de zmeura caldut. Lasi totul la racorit pana cand incepe sa se lege usor gemul. In acest punct spumezi mascarpone cu putin zahar pudra, dupa gust, adaugi apoi gemul de zmeura in fir. La final incorporezi si frisca spumata bine ajutandu-te de o spatula.

Iei tava in care ai copt blaturile, pui o punga, primul blat, 1/2 crema zmeura, blat, 1/2 crema zmeura, blat. Dai peste noapte la frigider.

A doua zi rastorni tortul pe un platou, il imbraci in ganache-ul spumat bine cu mixerul si-l decorezi cu zmeura proaspata si menta.

 

Pofta buna!

DSC06877

DSC06890

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s