Cheesecake cu ciocolata si menta

DSC06437

Daca-i miercuri, e ceva bun🙂

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

350 g piscoturi

200 g unt

1-2 linguri lapte rece

 

Pentru crema:

 

500 g branza dulce de vaci

500 g smantana

zahar tos/pudra dupa gust

2 plicuri gelatina Dr. Oetker, pudra

2 ciocolati amare Schogetten

menta proaspata

200 ml frisca lichida Meggle

 

Preparare:

 

Se ia o tava rotunda cu diametrul de 26 cm si se tapeteaza fundul cu hartie de copt.

Piscoturile se fac pulbere in robot, untul se pune la topit pe aragaz. Se toarna untul topit peste piscoturi si se omogenizeaza cu o lingura. Mai adauga 1-2 linguri lapte pentru a obtine o compozitie omogena.

Tapeteaza cu aceasta compozitie fundul tavii si ridica aluatul pe marginea tavii, cam 10 cm. Se da la frigider pentru 30 minute.

Intre timp pui gelatina la hidratat in 10 linguri de apa rece. Amesteci branza cu smantana si zahar dupa gust.

Pe baie de abur pui la topit frisca lichida si ciocolata. O lasi putin la racorit si amesteci in ea frunzele de menta spalate, uscate si tocate marunt, tot dupa gust, depinde cat de pronuntat vrei sa se simta aroma de menta.

Compozitia de branza o imparti in 2 parti egale. In jumatatea alba pui jumatate din gelatina hidratata si topita pe baie de abur, temperand mereu.

In jumatatea cealalta torni ciocolata topita cu menta si gelatina hidratata si topita. Temperezi mereu.

Lasi cele 2 compozitii sa se aseze si sa se intareasca putin. Scoti apoi blatul de la frigider, torni 2-3 linguri din compozitia de ciocolata in mijloc, apoi o lingura din compozitia alba si tot asa pana cand termini branza. Deasupra pastrezi compozitie de ciocolata. Nivelezi si dai la frigider peste noapte.

A doua zi scoti cheesecake-ul din forma si portionezi.

 

Pofta buna!

DSC06444

DSC06455

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s