Inghetata de busuioc

DSC06347

Daca tot e vara, sa ne racorim!

Ingrediente:

5 galbenusuri
¾ cana zahar tos
2 cani lapte
1 cana frisca lichida
1 lingurita esenta vanilie
Un praf de sare
43 g frunze de busuioc verde

Preparare:

Galbenusurile se spumeaza foarte bine cu zaharul tos. Mixezi foarte bine pana cand isi tripleaza volumul si se albesc. Se dau deoparte.
Frisca lichida, laptele si esenta de vanilie se pun pe foc si se aduc la punctul de fierbere. In acest moment se ia oala de pe foc si se toarna lichidul in fir subtire peste compozitia de galbenusuri spumate. La inceput folosesti mixerul, apoi o spatula de silicon pentru a incorpora tot lichidul si a obtine o compozitie omogena.
Se pun un vas cu apa pe foc, iar in vasul de deasupra se toarna compozitia lichida de oua si frisca. Pe baie de abur se lasa la fiert pana cand incepe sa se ingroase. In acest punct se ia oala de pe baia de abur si se pune pe o alta oala cu apa rece si gheata. Cu un tel se amesteca usor pana cand se raceste complet.
Se ia un alt vas, se pune apa cu sare si se da in clocot. In acest punct dai drumul frunzelor proaspete de busuioc si le lasi la fiert pentru maxim 20-30 de secunde. Le scoti imediat cu o spumiera si le pui in apa rece cu gheata pentru a-si pastra culoarea verde.
Adauga frunzele in crema de oua si cu un blender de mana mixeaza totul. Lasa aceasta crema la frigider, peste noapte, ca sa se infuzeze gustul de busuioc in inghetata.
A doua zi treci toata crema prin sita si te ajuti de o lingura pentru a stoarce bine-bine frunzele. Pui crema intr-o cutie de plastic si o dai la congelator cateva ore, cel mai bine peste noapte.
A doua zi scoti inghetata de la congelator, o lasi 5 minte la temperatura camerei si apoi o portionezi in cupe.

Pofta buna!

DSC06339

DSC06346

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s