Strawberry Jam Cake

DSC06205

S-a numit si Kentucky Jam Cake si este o reteta ce dateaza undeva de prin anii 1930.

 

Ingrediente:

 

1/2 cana de 300 ml ulei

1/2 cana zahar

2 cani faina

1 lingurita praf de copt

1 lingurita bicarbonat

un praf de sare

1 lingurita scortisoara

1/2 lingurita nucsoara

3 oua

1/3 cana iaurt/lapte batut/sana

3/4 cana gem de capsuni

 

Preparare:

 

Bate albusurile spuma cu un praf de sare.

Intr-un alt bol mixeaza bine galbenusurile cu zaharul si uleiul. Mixeaza pana cand se spumeaza bine-bine. Adauga si gemul de capsuni si omogenizeaza bine. Pune si iaurtul. Omogenizeaza.

In acest punct poti pune mirodeniile si faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul. Amesteca bine.

La final incorporeaza albsuurile batute spuma cu o spatula de silicon.

Se ia o tava mica de prajitura, dreptunghiulara, se tapeteaza cu hartie  de copt si se toarna compozitia.

In cuptorul preincalzit se coace prajitura pana la proba cu scobitoarea. Poti chiar sa dai cuptorul la foc mai mic, prajitura se arde repede pe fund si margini. O lasi peste noapte la racorit, a  doua zi o  tai cu un cutit subtire partea arsa – daca ai avut ghinion – de pe fundul prajiturii, ii tai marginile si apoi o portionezi in patratele. Pudrezi cu zahar si servesti cu pofta.

 

Pofta buna!

DSC06203

DSC06193

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s