Simpla, pufoasa si tare gustoasa.
Ingrediente:
600 g faina
375 g unt
3 oua
4-5 linguri zahar
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie
500 g visine fara samburi, eu am folosit visine din compot cu visine puse special pentru praji
3 linguri gris
Preparare:
Se cerne faina, sarea, praful de copt si bicarbonatul intr-un bol. La mijloc se adauga untul rece taiat cubulete. Cu mana se fac frecatele pana cand simti ca untul s-a inglobat frumos in faina. Incepi sa adaugi ouale batute lejer cu esenta de vanilie. Framanti rapid un aluat omogen, neelastic, foarte usor lipicios. Il invelesti in folie de plastic si-l dai la frigider pentru o ora.
Tapetezi o tava de 20 X 30 cm cu hartie de copt.
Imparti aluatul in 2. Intinzi prima foaie, tapetezi cu ea fundul tavii, o impungi cu furculita peste tot, presari grisul uniform si deasupra pui visinile scurse bine.
Intinzi foaia 2, o pui deasupra, o pozitionezi bine, o impungi cu furculita si o coci la 180 de grade sau la foc mai mic pana cand deasupra capata o usoara nuanta aramie.
Lasi prajitura la racit peste noapte, a doua zi o portionezi, o pudrezi si o servesti cu pofta.
Pofta buna!