Crap de Dunare in folie de aluminiu

DSC06084

Mda, stiu ca nu e prea sanatoasa aceasta metoda, dar ne place la nebunie sa gatim pestele in folie, se fierbe in abur si are o aroma minunata.

 

Ingrediente:

 

crap de Dunare

300 g orez

sare

piper

condiment de peste

1 legatura mica de patrunjel verde

4-5 rosii de vara, mari, carnoase si zemoase

 

Preparare:

 

Se ia crapul de Dunare si se incepe curatarea lui care va fi dificila. Solzii sunt mari, iar pielea foarte groasa, cel mai usor este sa iei un cutit cu lama subtire si foarte ascutita si efectiv sa-l jupuiesti de piele, e mai usor decat sa te lupti cu solzii. Dupa ce ai facut operatia asta, il cureti la interior, ii tai capul, coada si aripioarele si-l portionezi rondele.

Presari condiment de peste, sare si piper proaspat macinat, infasori fiecare bucata in folie de aluminiu si o pui pe gratarul de bucatarie, cu apa, pui capacul si lasi la „fiert”. Focul sa fie mic. Iti va lua ceva vreme, pestele cu carne rosie se face mai greu. Te ghidezi dupa miros. Poti scoate o bucata dupa 30 de minute si o probezi, daca nu e gata inca o infasori in aluminiu proaspat si o mai pui pe gratar.

Intre timp faci orezul. Il speli bine si apoi il pui in apa rece cu sare la fiert. Cand este gata il strecori, il clatesti cu apa rece si-l amesteci cu patrunjelul tocat. Daca mai e nevoie mai pui sare.

Tot pe gratarul cu peste pui si rosiile la copt. Cand sunt gata le dai pielita jos si pulpa o pasezi bine cu fuerculita. Scoti „cotorul”.

Servesti pestele cu orez si sos de rosii.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s