Prajitura duo cu smantana si visine

DSC06099

O duminica faina sa aveti!

 

Ingrediente:

 

500 g smantana

500 g zahar

1 praf de sare

1 lingurita esenta vanilie

8 oua

600 g faina

3 linguri pline cacao

1 plic praf de copt

1 lingurita bicarbonat de sodiu

500 g visine puse speciale fara samburi pentru iarna/visine proaspete

 

Preparare:

 

Intr-un bol omogenizezi smantana, galbenusurile, 150 g zahar si vanilia pana obtii o crema lichida, compacta.

In alt bol bati spuma albusurile cu un praf de sare. Cand este bat adaugi rand pe rand 350 g zahar pana cand obtii o bezea lucioasa. In spuma de albusuri pui 500 faina amestecata cu bicarbonat si praful de copt, adaugand rand pe rand si crema de galbenusuri.

Imparti crema in 2. In prima jumate mai pui cca 100 g faina, in a doua adaugi 3 linguri pline cacao. Omogenizezi bine.

Tapetezi o tava de copt de 25 X 35 cm cu hartie de cop. Torni crema neagra,  nivelezi cu o spatula, din loc in loc pui visinele stoarse bine – daca folosesti visine proaspete va trebui sa le scoti samburii si sa le presari cu zahar intr-o sita ca sa lase zeama pentru o ora, apoi le scurgi usor – deasupra pui crema alba, nivelezi si coci in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40 de minute sau pana la proba cu scobitoarea.

Lasi la racit complet si portionezi. Poti pudra cu zahar pudra vanilat.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s