Pentru o duminica faina!
Ingrediente:
250 g faina
300 g zahar
8 oua
240 g unt
200 g ciocolata neagra
600 g branza dulce de vaci
1 plic praf de copt
400 g cirese
2 plicuri zahar vanilat
1 praf de sare
Preparare:
Spala bine ciresele, scoate-le samburii si le lasi o ora in sita la scurs.
Ciocolata si untul pune-le pe baie de abur, omogenizeaza bine si lasa crema la racorit.
4 oua le spumezi bine cu 100 g zahar si apoi adaugi mixul de ciocolata. Omogenizeaza. Adauga faina amestecata cu praful de sare si praful de copt. Daca aluatul este prea dens mai poti adauga putin lapte.
Pentru crema de branza amesteci branza cu 200 g zahar, zaharul vanilat si 4 oua. Daca este prea moale compozitia adauga 2 linguri pline de faina.
Se ia o tava mare de 25 X 35 cm, se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna 1/2 din compozitia de cioco, compozitia de branza, se pun din loc in loc ciresele si se toarna 1/2 aluat cioco.
Se coace la 180 de grade pana la proba cu scobitoara. Se lasa la racorit peste noapte si apoi se portioneaza.
Pofta buna!
Si cu margele. 🙂
😀 Si