Dulceata de morcovi

DSC05373

 

 

Ingrediente:

 

500 g morcovi noi, curatati

200 g zahar

1 portocala

radacina de ghimbir

 

Preparare:

 

Taie rondele 400 g morcovi, pune morcovii intr-o OALA MICUTA, ADAUGA APA RECE CAT SA-I ACOPERE SI DA-I LA FIERT PANA CAND SE INMOAIE.

Varsa apa, cu blenderul de mana fa un piure din morcovi, pune-l intr-o sita si lasa la scurs o ora.

Razuieste coaja de la o portocala, stoarce portocala si da pe razatoare cam 2 cm de ghimbir proaspat.

In wok pune 100 g morcovi dati pe razatoarea cu ochiuri mici, zaharul, piureul de morcovi, coaJA SI ZEAMA DE PORTOCALE SI GHIMBIRUL. DA LA FOC MIC PANA CAND SE LEAGA COMPOZITIA SI MORCOVUL ESTE FIERT.

Pune dulceata in borcanele sterilizate si pastreaza la frigider.

 

Pofta buna!

DSC05368

One response to “Dulceata de morcovi

  1. Pingback: Crema de branza cu dulceata de morcovi | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s