Biscuiti cu ciocolata si dulceata de trandafiri

DSC05277

Pentru o duminica cu soare❤

 

Ingrediente:

 

200 g faina

50 g migdale/nuca

1 lingura plina de cacao

un praf de sare

150 g unt moale

1 ou

100 g zahar

1 lingurita rasa scortisoara

 

Plus:

dulceata de trandafiri

zahar pudra pentru pudrat

 

Preparare:

 

Intr-un vas de plastic amestec faina, faina de migdale sau migdalele macinate la robot, cacaua si scortisoara. Amesteci bine.

In alt bol, cu o lingura de lemn, freci bine untul la temperatura camerei cu zaharul si sarea. Incorporezi oul la temperatura camerei.

In compozitia de unt adaugi ingredientele uscate – faina si mirodeniile, si omogenizezi bine. Aluatul trebuie sa fie moale si cremos. Il iei cu lingura, il pui intr-o punga si-l dai vreo 4 ore la frigider.

Dupa ce trec 4 ore  scoti aluatul de la frigider, ii mai adaugi putina faina daca simti ca nu-l poti intinde cu sucitorul fiind prea moale. Intinzi  o foaie mai groasa, decupezi biscuitei, 2 cate 2, unul simplu, unul cu gratar, si ii coci in tava tapetata cu hartie de copt, la 180 de grade, pentru 12 minute.

Ii lasi la racit. Ii unesti 2 cate 2 cu dulceata de trandafiri si ii pudrezi cu zahar.

 

Pofta buna!

DSC05272

DSC05273

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s